torsdag 23. oktober 2014

Restegarn: Petrol

Del 10 av serien om restegarn.

Eg hadde to nøster alpakka garn eg ikkje har prøvd før liggande. Er ikkje det typisk? Å, det er eit garn eg ikkje har prøvd før. Eg bare kjøper to nøster og så blir det liggande med ingen tiltenkte prosjekter. Det er ein av hovedgrunnene til at eg har dette prosjektet. Nettopp for å bli kvitt mange av dei nøstene som det bare er ein eller to av i lageret.

Denne lua er strikka med dobbel tråd fordi eg liker å strikke luene på pinne 4 og 5. Tykke luer liker eg bedre enn tynne luer, sjølv om det absolutt er kjekt med det også. Eg er ikkje så glad i å strikke strukturstrikk, men på luer er det moro å strikke sånne mønster. Dette er bare ein ny måte å strikke rett og vrang kombinasjon på. Veldig enkelt!Fargen er nydelig petrol med spetter av forskjellige blå og grønn farger i tråden. Bildet gir eit dårlig inntrykk av fargen (mulig eg bytter det ut). Eg syns lua vart fin, men den føles litt tung.


Pinne: 4,5 og 5
Garn: Alpakka premium fra Schachenmayer smc.
Vekt: 96g
Oppskrift: Her. Eg la opp 84m.

1 kommentar:

Hanne sa...

Kjenner meg veldig igjen i den der to nøster "forbandelsen". Så flink du er som allikevel finner passende prosjekter til nøstene. Kjempe fin farge på luen. En får jo aldri nok luer.