onsdag 9. mars 2016

Lillebror seleshorts

En venninne av meg ventet en liten gutt rett rundt nyttår og som babyshower gave strikka jeg denne seleshortsen til henne.
Oppskrifta fant jeg i boka "Strikk til mamma og mini" av Charlotte Pettersen. Oppskrifta var grei, men det er en del som mangler for at jeg skal ha lyst til å strikke den en gang til. Det er en typisk norsk oppskrift. Og når jeg skriver norsk mener jeg at du må tenke mye selv for å forstå hva du skal gjøre. Selv for en som har strikka en del, ble det litt tungvindt syns jeg. Det tok meg en del tid å knekke koden på hvordan man strikker kile til bena og hvordan det skulle gjøres. Jeg syns også det var utydelig hvor  de forkorta radene skulle være i forhold til starten av oppskrifta.  Bortsett fra det ble jeg fornøyd!


Jeg valgte å strikke selene hver for seg, noe jeg kanskje angrer på i ettertid. Å montere er ikke det jeg liker å gjøre best. Neste gang strikker jeg de på. Jeg kjøpte noen søte knapper som jeg monterte foran på shortsen som pynt.
Ellers må jeg si at det er veldig tilfredsstillende å strikke til baby. Det går fort å strikke, og man bruker like mye garn som det man kanskje gjør når man strikker en lue til en voksen.   ;-)


Garn: Rauma Baby garn.
Pinne: 3
Vekt: 114g
Oppskrift: Fra boka Strikk til Mamma og mini.

2 kommentarer:

Marianne sa...

Hei. Jeg har kommet til der hvor jeg skal strikke kilene. Vanskelig å forstå, har holdt på i to dager nå, men ender opp med å legge i fra meg hver gang. Lyst til å forklare det?;)

Solbjørg Aaberg sa...

Marianne: Jeg har ikke boka her med meg nå så det blir litt vanskelig. Jeg mener å huske at jeg måtte lese oppskriften linje for linje og se om det stemmer med det jeg hadde strikka tidligere. I teorien skal du jo strikke en økning mellom beina, slik at det blir plass til bleie i buksa. Jeg felte også av kilen og sydde sammen etterpå fordi det var enklere for meg.